"It's easy to stand with the crowd. It takes courage to stand alone."

lørdag 31. mars 2012

Shepards pie ala Erling Sundal


Jeg er blitt helt avhengig av oppskriftsbladene på rema 1000. Oppskriftene til Erling Sundal er både enkle og rimelige. Siste avis hadde kjøttdeig-oppskrifter som tema. Jeg måtte selvfølgelig teste ut med det samme. Kommer forresten til å dele flere av erfaringene mine med "under hundrelappen"-oppskriftene fremover.

Du trenger:

Olje egnet til steking.
1 løk
1 gulerot
3 hvitløksfedd
2,5 dl grønnsaksbuljong
1 boks tomatpure (140 g)
600 g  kjøttdeig (kan med fordel byttes
ut med lammekjøttdeig).
Salt og pepper etter smak.
Evt. litt permasan.

Til potetstappen:
1 kg poteter
2 ss smør
3 dl melk eller matfløte
Salt og pepper etter smak.


Slik gjør du det:


1. Stek oppskjært løk, gulerot og hvitløk blank.

2 . Tilsett kjøttdeigen og stek  til det blir brunt.

 3. Tilsett tomatpure og stek videre i ett minutt. Ha i buljong og la det koke i 3-5 minutter.

4. Lag (eller kjøp ferdig) potetstappe av kokte poteter, smør, melk, salt og pepper. 


5. Legg fyllet i en dyp ildfast form og legg potetstappen på toppen. Strø evt. osten over.

6. Stekes i ovnen på 200 grader i 20 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar